Megapixel kamera

 


pixel11A hagyományos analóg kamerák felbontása korlátozott, a részletek nehezen kivehetőek. Hányszor láttunk már bolti rablásról közölt fényképeket, ahol 3-4 méterről sem lehetett arcot felismerni. Nem megoldás PTZ (dome) kamerák alkalmazása sem, mert bár akár 30-szoros zoom-mal is rendelkeznek, de nagyobb területek pásztázásakor biztos, hogy éppen  nem kis látószöggel és nem oda néznek, ahol az esemény történik. Amíg pedig körbefordulnak a megadott útvonalon, az akár percekig is eltarthat, a kamera háta mögött történt esemény garantáltan nem lesz rögzítve. 

Egyszerűbb egyetlen nagylátószögű, akár fix kamerával figyelni a területet, ami mindent felvesz és később a kép bármely része nagy felbontással kinagyítható!  

pixel21

megapixel (MP) kamerák felbontása többszöröse az átlag nagyfelbontású kameráknak. CCTV rendszerekben a nagy felbontás rendkívül jól kihasználható olyan helyeken, ahol fontos a személyek azonosítása. Tipikus alkalmazási terület lehet egy nagy parkoló. 

Egyetlen 1 megapixeles kamera akár 4-8 analóg kamerát is helyettesíthet, megtakarítva ezzel a legalább 4 kábelezést, szoftver licenszeket és a 3/4 munkadíjat, nem beszélve az elérhető eredményről. És hát ami a lényeg: 24 órás fix pozíciós állóképekből utólag, az esemény bekövetkezése után kinagyítható a legapróbb részlet is a teljes folyamatában. 

pixel35A jobb oldali ábrán látható a CIF - től az 5 MP felbontásig befogott terület, miközben a képminőség ugyanaz. Jól felismerhető részletet, mint pl. egy arcot csak Mpx kamerával lehet készíteni. 

Vannak 8MPx, 11MP, 16MP, and 29MP kamerák is. Ez utóbbi akár 90 hagyományos kamerát is helyettesíthet. 

Analóg VGA és mindössze 1 MPx közötti felbontás különbsége.

pixel5
Nagy területet folyamatosan pásztázni hagyományos kamerával szinte lehetetlen, míg egy megapixel kamerával nem gond a részletgazdag kép.

stadion82

 

 

 

 

 

 

 

mpx2

Egy 29 MP fix kamera(felbontás: 6448 x 4380) képe egy parkolóról.

<.---Klikk a képre, a nagyítóval bármely részlet kinagyíthatö.

 

    

 

Bejelentkezés

egy szép feladat

- hortob1Kamera,
- Rádió,
- Napelem,
- Akku

egy 10 m magas oszlopon, a puszta közepén...

 

cam_wall10.jpg

Kapcsolat

Üzleti ügyek:
T: 06-70/- 323-5772

Műszaki érdeklődés:
T: 06-20/474-4522

e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

cam1
cam10
cam2
cam3
cam4
cam5
cam6
cam7
cam8
cam9
end_logo
pelco1
pelco10
pelco11
pelco2
pelco3
pelco30
pelco4
pelco5
pelco6
pelco7
pelco8
pelco9
pelco_fd1_f4

Protokoll konverter, protocol converter

Nem tud TEB rendszerbe más típusú kamerát illeszteni?

Nem tud Sensormatic rendszerbe más típusú kamerát illeszteni?

Megoldás: Protokoll Konverter